REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papriky s masem a rajskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plněné papriky mletým masem, servírované s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem.


Ingredience:
250 gmletého masa
8 kspaprik
2 ksžemle
1 ksvejce
černý mletý pepř
sůl
Na omáčku:
100 grajského protlaku
50 gsádla
40 ghladké mouky
1 kscibule
podle chuti ocet
bobkový list
cukr
sůl

Postup:

1. Mleté maso spojíme předem namočenými žemlemi, přidáme vejce a koření
2. Směs vložíme (vtlačíme) do každé jadřinců zbavených paprikových lusků
3. Papriky srovnáme do hrnce, zalijeme připravenou rajskou omáčkou a dusíme je do měkkaPříprava rajské omáčky:
1. Rajskou omáčku připravíme z osmažené cibule, k níž přidáme rajský protlak (nebo v létě čerstvá rajčata) a bobkový list
2. Omáčku povaříme, zahustíme světlou jíškou, podle chuti osladíme a okyselíme
3. Mírně osolenou nalijeme na papriky.

Doporučení:

Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky.

Poznámka:

Příprava houskového knedlíku viz. recepty: Houskové knedlíky, Kynuté houskové knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy