REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pappardelle s králíkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křehké králičí ragú v jemné meruňkové omáčce servírované s těstovinami.


Ingredience:
4 kskráličích stehen
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
1 ksmrkve
1 ksbobkového listu
500 gtěstovin
100 gceleru
50 gsušených meruněk
20 gmásla
500 mlkuřecího vývaru
150 mlbílého vína
50 mlsmetany
1 lžičkamletých jalovčinek
1 lžičkamleté skořice
1 lžičkaškrobu + voda
1 lžičkamletého nového koření
1 lžíceoleje
1 lžícevermutu
kajenský pepř
sůl

Postup:

1. Králičí stehna očistíme, vykostíme a nakrájíme na kostky
2. Oloupeme cibuli, stroužek česneku, celer, mrkev a vše nakrájíme na kostičky
3. Sušené meruňky nakrájíme na kousky a povaříme 2 minuty v 5 lžících bílého vína
4. Maso okořeníme, opečeme na rozehřátém oleji, přidáme meruňky, zeleninu a krátce podusíme, pak zalijeme vermutem i zbylým bílým vínem a dusíme do zhoustnutí, poté přilijeme kuřecí vývar a vaříme asi 60 minut, nakonec přidáme bobkový list a vaříme ještě asi 30 minut, pak bobkový list vyndáme
5. V horké osolené vodě uvaříme těstoviny doměkka, slijeme je a necháme okapat
6. Vývar z masa scedíme, svaříme na 2/
3, vmícháme smetanu a škrob rozmíchaný ve vodě, necháme krátce povařit, vmícháme máslo, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme maso se zeleninou
7. Těstoviny s ragú upravíme na talíře a podáváme.

Poznámka:

Pappardelle – těstoviny ve tvaru stuhy mají velký povrch, proto se na ně váže hodně omáčky a vůně se může dobře rozvinout. Tato 14 mm široká toskánská specialita se hodí k omáčkám z masa, ryb i zeleniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy