Křehké králičí ragú v jemné meruňkové omáčce servírované s těstovinami.
Ingredience:
4 ks | králičích stehen |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | mrkve |
1 ks | bobkového listu |
500 g | těstovin |
100 g | celeru |
50 g | sušených meruněk |
20 g | másla |
500 ml | kuřecího vývaru |
150 ml | bílého vína |
50 ml | smetany |
1 lžička | mletých jalovčinek |
1 lžička | mleté skořice |
1 lžička | škrobu + voda |
1 lžička | mletého nového koření |
1 lžíce | oleje |
1 lžíce | vermutu |
kajenský pepř | |
sůl |
Postup:
1. Králičí stehna očistíme, vykostíme a nakrájíme na kostky
2. Oloupeme cibuli, stroužek česneku, celer, mrkev a vše nakrájíme na kostičky
3. Sušené meruňky nakrájíme na kousky a povaříme 2 minuty v 5 lžících bílého vína
4. Maso okořeníme, opečeme na rozehřátém oleji, přidáme meruňky, zeleninu a krátce podusíme, pak zalijeme vermutem i zbylým bílým vínem a dusíme do zhoustnutí, poté přilijeme kuřecí vývar a vaříme asi 60 minut, nakonec přidáme bobkový list a vaříme ještě asi 30 minut, pak bobkový list vyndáme
5. V horké osolené vodě uvaříme těstoviny doměkka, slijeme je a necháme okapat
6. Vývar z masa scedíme, svaříme na 2/
3, vmícháme smetanu a škrob rozmíchaný ve vodě, necháme krátce povařit, vmícháme máslo, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme maso se zeleninou
7. Těstoviny s ragú upravíme na talíře a podáváme.
Pappardelle – těstoviny ve tvaru stuhy mají velký povrch, proto se na ně váže hodně omáčky a vůně se může dobře rozvinout. Tato 14 mm široká toskánská specialita se hodí k omáčkám z masa, ryb i zeleniny.
Pangasius se zeleninou a brambory
Papriky plněné mletým masem, servírované se špagetami