Zajímavá varianta opečeného pangasia servírovaného s rozšťouchanými brambory pokladenými podušenou zeleninou.
Ingredience:
citrónová štáva | |
černý mletý pepř | |
sladká mletá paprika | |
1 lžička | strouhaného zázvoru |
1 sáček | oliv bez nálevu |
1 ks | cibule |
1 ks | větší papriky |
2 ks | rajčat |
500 g | pangasiuse |
100 g | celeru |
sojová omáčka | |
olej | |
sůl | |
Na přílohu: | |
750 g | brambor |
1 lžička | kmínu |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Pangasiuse necháme rozmrazit, filety vysušíme utěrkou, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a okořeníme pepřem, necháme 30 minut odležet
2. Na oleji podusíme pokrájenou zeleninu do měkka, ke konci, když bude zelenina měkká ji osolíme, přidáme sojovou omáčku a lžičku zázvoru
3. Pangasiuse zprudka opečeme na oleji, před koncem ještě posypeme červenou paprikou
4. Podáváme s rozšťouchanými brambory na které dáme podušenou zeleninu.
Příprava přílohy:
Oloupané brambory nejdříve uvaříme ve slané vodě s kmínem, po 18-20 minutách je slijeme a rozmačkáme (rozšťoucháme).
Autor receptu: Dalibor Marounek