REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Panenka v jogurtové marinádě s uzenou paprikou a česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové panenky marinované v bílém jogurtu s uzenou paprikou, česnekem a špetkou cayenského pepře.


Ingredience:
16 ksplátků vepřové panenky (o síle asi 2,5 cm)
150 gtučného bílého jogurtu
2 lžičkysušeného česneku
1 lžičkauzené papriky
špetka cayenského pepře
čerstvě mletý černý pepř
olej na gril

Postup:

1. V misce, která má víčko, smícháme jogurt s mletým pepřem, sušeným česnekem, uzenou paprikou a cayenským pepřem
2. Zavřeme a uložíme do chladna alespoň na 12 hodin
3. Maso z vepřové panenky lehounce naklepeme hřbetem ruky a naložíme do marinády tak, aby byla obalená ze všech stran
4. Vepřovou panenku pak grilujeme na pomaštěném grilu z obou stran tak, aby střed zůstal růžový
5. Podáváme s pažitkovým dipem nebo jinou oblíbenou studenou omáčkou.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy