Opečené plátky panenky pokladené ořechovou směsí, krátce v troubě zapečené.
Ingredience:
4 ks (á 200 g) | vepřových panenek |
3 ks | plátků toustového chleba |
2 ks | bílků |
1 ks | malého svazku bylinek (petrželka, tymián, rozmarýn) |
40 ml | vína marsaly (dezertního vína) |
200 g | vlašských ořechů |
3 lžíce | oleje |
1 lžíce | másla |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Panenku odblaníme, opláchneme, osušíme, lehce na povrchu nařízneme, osolíme, opepříme, v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme (asi 4 minuty) a pak je vložíme do pekáčku vyloženým pečicím papírem
2. Bylinky opláchneme, necháme okapat a nasekáme na jemno
3. Do misky dáme na jemno umleté ořechy, přidáme rozdrobený toustový chleba, nasekané bylinky, bílky, podle chuti osolíme, opepříme a vše promícháme
4. Připravenou ořechovou směs rozdělíme na opečené panenky, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 8-10 minut, aby maso zůstalo uvnitř růžové
5. Do pánve s výpekem z panenek přilijeme víno, přidáme máslo a velmi krátce prohřejeme
6. Panenky s ořechovou krustou nakrájíme na plátky, podlijeme připravenou šťávou a podáváme s bramborovou kaší.