REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Panenka s ořechovou krustou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky panenky pokladené ořechovou směsí, krátce v troubě zapečené.


Ingredience:
4 ks (á 200 g)vepřových panenek
3 ksplátků toustového chleba
2 ksbílků
1 ksmalého svazku bylinek (petrželka, tymián, rozmarýn)
40 mlvína marsaly (dezertního vína)
200 gvlašských ořechů
3 lžíceoleje
1 lžícemásla
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Panenku odblaníme, opláchneme, osušíme, lehce na povrchu nařízneme, osolíme, opepříme, v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme (asi 4 minuty) a pak je vložíme do pekáčku vyloženým pečicím papírem
2. Bylinky opláchneme, necháme okapat a nasekáme na jemno
3. Do misky dáme na jemno umleté ořechy, přidáme rozdrobený toustový chleba, nasekané bylinky, bílky, podle chuti osolíme, opepříme a vše promícháme
4. Připravenou ořechovou směs rozdělíme na opečené panenky, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 8-10 minut, aby maso zůstalo uvnitř růžové
5. Do pánve s výpekem z panenek přilijeme víno, přidáme máslo a velmi krátce prohřejeme
6. Panenky s ořechovou krustou nakrájíme na plátky, podlijeme připravenou šťávou a podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy