REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Panenka s kořenovou zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené maso podušené spolu s kořenovou zeleninou doměkka.


Ingredience:
800 gvepřové panenky
200 gkořenové zeleniny (mrkve, petržele, celeru)
100 gzakysané smetany
50 ghladké mouky
400 mlvývaru
2 lžícemásla
1 ksmalého svazku estragonu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Odplaněné maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme
2. Mrkev, petržel i celer oloupeme a nakrájíme na kostičky
3. V kastrůlku na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou zeleninu, vložíme maso a ze všech stran ho opečeme
4. Potom maso se zeleninou zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka, měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple
5. Mouku rozmícháme ve smetaně a spolu s opláchnutým na jemno nasekaným estragonem přidáme k zelenině, krátce povaříme a ochutíme solí i pepřem
6. Panenku nakrájíme na plátky a podáváme ji s dušenou zeleninou a vařenými těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy