Opečené maso podušené spolu s kořenovou zeleninou doměkka.
Ingredience:
800 g | vepřové panenky |
200 g | kořenové zeleniny (mrkve, petržele, celeru) |
100 g | zakysané smetany |
50 g | hladké mouky |
400 ml | vývaru |
2 lžíce | másla |
1 ks | malého svazku estragonu |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Odplaněné maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme
2. Mrkev, petržel i celer oloupeme a nakrájíme na kostičky
3. V kastrůlku na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou zeleninu, vložíme maso a ze všech stran ho opečeme
4. Potom maso se zeleninou zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka, měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple
5. Mouku rozmícháme ve smetaně a spolu s opláchnutým na jemno nasekaným estragonem přidáme k zelenině, krátce povaříme a ochutíme solí i pepřem
6. Panenku nakrájíme na plátky a podáváme ji s dušenou zeleninou a vařenými těstovinami.