Zprudka opečená panenka, dopečená v troubě spolu s bramborami, česnekem a cibulkou.
Ingredience:
1 ks | brambor |
600 g | vepřové panenky |
8 ks | malých cibulek |
1 ks | hlavičky česneku |
1/2 lžičky | kmínu |
mletý pepř | |
sůl | |
Na bylinkový olej: | |
6 lžic | olivového oleje |
3 ks | snítků tymiánu |
2 ks | snítky rozmarýnu |
Postup:
1. Bylinky opláchneme osušíme, nasekáme na drobno a promícháme s olivovým olejem
2. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na klínky nebo přepůlíme a osušíme
3. Omytou a odblaněnou panenku nakrájíme na plátky o výšce asi 4 cm, pak potřeme částí bylinkového oleje, opepříme a necháme v chladu odležet
4. Nakrájené brambory, celé oloupané cibulky a celé stroužky česneku i se slupkou promícháme se zbylým bylinkovým olejem
5. V předehřáté troubě na 200 °C rozpálíme plech, vsypeme brambory s česnekem i cibulkami, lehce posypeme kmínem a pečeme asi 40 minut dozlatova, během pečení brambory jednou obrátíme
6. Asi po 20 minutách pečení brambor zprudka opečeme na rozpálené pánvi vepřové panenky z obou stran, přendáme je na plech mezi brambory a společně dopečeme za občasného obracení masa tak, aby zůstalo uvnitř lehce narůžovělé (asi 10-15minut podle výšky masa)
7. Vyjmeme z trouby, osolíme, maso přendáme na předehřáté talíře a podáváme s upečenými bramborami, cibulkami a česnekem.