REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Panenka s bylinkovými bramborami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečená panenka, dopečená v troubě spolu s bramborami, česnekem a cibulkou.


Ingredience:
1 ksbrambor
600 gvepřové panenky
8 ksmalých cibulek
1 kshlavičky česneku
1/2 lžičkykmínu
mletý pepř
sůl
Na bylinkový olej:
6 lžicolivového oleje
3 kssnítků tymiánu
2 kssnítky rozmarýnu

Postup:

1. Bylinky opláchneme osušíme, nasekáme na drobno a promícháme s olivovým olejem
2. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na klínky nebo přepůlíme a osušíme
3. Omytou a odblaněnou panenku nakrájíme na plátky o výšce asi 4 cm, pak potřeme částí bylinkového oleje, opepříme a necháme v chladu odležet
4. Nakrájené brambory, celé oloupané cibulky a celé stroužky česneku i se slupkou promícháme se zbylým bylinkovým olejem
5. V předehřáté troubě na 200 °C rozpálíme plech, vsypeme brambory s česnekem i cibulkami, lehce posypeme kmínem a pečeme asi 40 minut dozlatova, během pečení brambory jednou obrátíme
6. Asi po 20 minutách pečení brambor zprudka opečeme na rozpálené pánvi vepřové panenky z obou stran, přendáme je na plech mezi brambory a společně dopečeme za občasného obracení masa tak, aby zůstalo uvnitř lehce narůžovělé (asi 10-15minut podle výšky masa)
7. Vyjmeme z trouby, osolíme, maso přendáme na předehřáté talíře a podáváme s upečenými bramborami, cibulkami a česnekem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy