REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Panenka plněná špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená vepřová panenka naplněná ochuceným špenátem, dopečená v troubě doměkka.


Ingredience:
4 ksvepřové panenky
3 ksstroužků česneku
1 kscibule
400 gšpenátu
100 mlsmetany
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Vepřové panenky odblaníme, opláchneme, osušíme a každou podélně ostrým nožem nařízneme tak, aby z ní vznikla kapsa
2. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupané na jemno nasekané stroužky česneku, přidáme rozmrazený špenát, ze kterého jsme vymačkali přebytečnou tekutinu, podlijeme smetanou a vaříme tak dlouho, dokud se neodpaří přebytečná tekutina, pak osolíme, opepříme a necháme vychladnout
3. Vepřové panenky naplníme špenátem, uzavřeme párátkem, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme
4. Nakonec maso přendáme do pekáčku a v troubě vyhřáté na 180 °C necháme asi 10 minut dojít.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy