Opečená vepřová panenka naplněná ochuceným špenátem, dopečená v troubě doměkka.
Ingredience:
4 ks | vepřové panenky |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
400 g | špenátu |
100 ml | smetany |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Vepřové panenky odblaníme, opláchneme, osušíme a každou podélně ostrým nožem nařízneme tak, aby z ní vznikla kapsa
2. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupané na jemno nasekané stroužky česneku, přidáme rozmrazený špenát, ze kterého jsme vymačkali přebytečnou tekutinu, podlijeme smetanou a vaříme tak dlouho, dokud se neodpaří přebytečná tekutina, pak osolíme, opepříme a necháme vychladnout
3. Vepřové panenky naplníme špenátem, uzavřeme párátkem, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme
4. Nakonec maso přendáme do pekáčku a v troubě vyhřáté na 180 °C necháme asi 10 minut dojít.