REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Panenka na grilu ve sladkokyselé marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Medailonky z jemného masa vepřové panenky naložené ve směsi medu, bílého vinného octa, worchestru, dobromysli a hrubě mletého pepře. Pak připravené na grilu.


Ingredience:
Na 4 porce:
12 - 16 ksplátky vepřové panenky
Marináda:
4 lžícebílého vinného octa
4 lžíceoleje
1 lžícemedu
1 lžičkaworchestru
1/2 lžičkydobromysli
mletý černý pepř
A dále:
sklenice s víčkem na promíchání marinády

Postup:

1. Ve skleničce smícháme všechny suroviny na mariádu: vinný ocet, olej, med, worchester, dobromysl a pepř
2. Pečlivě uzavřeme a dobře protřepeme
3. Maso nakrájíme na plátky a pečlivě směsí obalíme
4. Marinujeme alespoň šest hodin v lednici
5. Poté na grilu opečeme.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy