Vegetariánské kari s indickým sýrem, rajčaty a paprikou.
Ingredience:
250 g | sýra paneer nakrájený na kostky |
3 ks | malé cibule nakrájené na tenké plátky |
3 ks | rajčat nakrájených na osminky nebo proužky |
1 ks | červené nebo žluté papriky, bez semínek, nakrájené na proužky asi 5 mm silné |
1 ks | zelené papriky, bez semínek, nakrájené na proužky asi 5 mm silné |
1 ks | čerstvé zelené chilli papričky usekané s nebo bez semínek |
1 ks | kousek čerstvého zázvoru (5 cm) jemně podrceného |
1 ks | sušené chilli papričky celé, se semeny |
3 lžíce | rostlinného oleje |
1,5 lžičky | mletého chilli koření |
1,5 lžičky | kmínu |
1 lžička | vinného octa |
1 lžička | soli |
3/4 lžičky | koření garam masala |
0,5 lžičky | nasucho opečeného kmínu, umletého |
0,5 lžičky | mleté kurkumy |
Postup:
1. Na mírně rozehřátém oleji orestujeme semena kmínu, sušené chilli papričky a asi 2/
3 podrceného zázvoru, opékáme po dobu 30 sekund
2. Přidáme cibuli a zelené chilli, zdroj tepla zesílíme a restujeme po dobu 5-6 minut, až cibule zesklovatí a mírně zhnědne, přidáme papriky, sůl, kurkumu a chilli, smažíme další 3 až 4 minuty
3. Teplotu pod pánví opět snížíme, přidáme kostky paneeru, jemně vše promícháme, opékáme dalších 5 minut, pak přidáme rajčata a dobře je prohřejeme
4. Pokrm zakápneme octem, dochutíme mletým římským kmínem, kořením garam masala a zbývajícím strouhaným zázvorem, zamícháme a pak ihned podáváme.