REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paneer Jalfrezi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vegetariánské kari s indickým sýrem, rajčaty a paprikou.


Ingredience:
250 gsýra paneer nakrájený na kostky
3 ksmalé cibule nakrájené na tenké plátky
3 ksrajčat nakrájených na osminky nebo proužky
1 ksčervené nebo žluté papriky, bez semínek, nakrájené na proužky asi 5 mm silné
1 kszelené papriky, bez semínek, nakrájené na proužky asi 5 mm silné
1 ksčerstvé zelené chilli papričky usekané s nebo bez semínek
1 kskousek čerstvého zázvoru (5 cm) jemně podrceného
1 kssušené chilli papričky celé, se semeny
3 lžícerostlinného oleje
1,5 lžičkymletého chilli koření
1,5 lžičkykmínu
1 lžičkavinného octa
1 lžičkasoli
3/4 lžičkykoření garam masala
0,5 lžičkynasucho opečeného kmínu, umletého
0,5 lžičkymleté kurkumy

Postup:

1. Na mírně rozehřátém oleji orestujeme semena kmínu, sušené chilli papričky a asi 2/
3 podrceného zázvoru, opékáme po dobu 30 sekund
2. Přidáme cibuli a zelené chilli, zdroj tepla zesílíme a restujeme po dobu 5-6 minut, až cibule zesklovatí a mírně zhnědne, přidáme papriky, sůl, kurkumu a chilli, smažíme další 3 až 4 minuty
3. Teplotu pod pánví opět snížíme, přidáme kostky paneeru, jemně vše promícháme, opékáme dalších 5 minut, pak přidáme rajčata a dobře je prohřejeme
4. Pokrm zakápneme octem, dochutíme mletým římským kmínem, kořením garam masala a zbývajícím strouhaným zázvorem, zamícháme a pak ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy