REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pálivá kachna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept původem z Číny na marinovaná a pak upečená kachní prsa, servírovaná přelitá pikantní omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gkachních prsou
50 gčerstvého zázvoru
1 svazekzelené cibulky
6 lžicrýžového vína
3 lžičkytmavé sójové omáčky
3 lžičkyústřicové omáčky
2 ksvelké cibule
1 kschilli papričky
špetka cayenského pepře
olej nebo máslo
sůl

Postup:

1. Kůži na prsíčkách ostrým nožem několikrát opatrně nařízneme, snažíme se neproříznout maso
2. Rýžové víno promícháme se sójovou a ústřicovou omáčkou, marinádu nalijeme na kachní prsa, necháme v lednici 2 hodiny marinovat
3. Do rozehřátého oleje nebo másla položíme porce kachny kůží nahoru a zvolna je asi 8 minut opékáme, aby se vypeklo sádlo, pak prsíčka otočíme a opečme i z druhé strany, nakonec je i s výpekem přendáme do pekáčku
4. Maso posypeme cayenským pepřem a v troubě vyhřáté na 190 °C pečeme přibližně dalších 15 minut
5. Očištěné mrkve škrabkou na brambory nakrájíme na dlouhé a tenké hoblinky, cibule očistíme, bílé konce nakrájíme na kolečka, zelenou nať na delší špalíčky
6. Zeleninu krátce orestujeme na rozehřáté pánvi na rozpáleném oleji, dle chuti osolíme, pak ji odstavíme
7. Maso přendáme na talíř, výpek přelijeme do menšího hrnce a rozředíme ho zbylou marinádou, pak do ní vmícháme nastrouhaný zázvor a nasekanou chilli papričku, šťávu krátce povaříme
8. Prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a servírujeme s orestovanou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

České superpotraviny, které do vás napumpují energii

Mírná zima bez mrazu může být příjemná, ale pro naše zdraví velmi zrádná. Jakmile vysvitne sluníčko, už vytahujeme jarní kabátek a v tom štěstí ani nekoukneme na teploměr, který se pohybuje v číslech stále hodných zimní bundě a kulichu. Nenechte si zkazit den otravným nachlazením, vsaďte na ověřené zimní superpotraviny z českých zahrad a polí, které si rádi dáte každý den.

číst dále ...

Jak si zpříjemnit únorové dny? Lehkými a zároveň výživnými recepty z kvalitních surovin

Druhý měsíc roku může být poměrně vyčerpávající. Zima už je dlouhá a teplo ještě v nedohlednu. Čím si ale můžete zpříjemnit den, nebo třeba i noc? Kvalitním a dobrým jídlem, které vám hned zlepší náladu. Víte ovšem, jak vybírat potraviny, abyste si co nejvíce pochutnali? Podle log kvality umístěných na jejich obalech. A co tedy můžete zkusit uvařit? Naše nejnovější recepty, které se neobejdou bez některých z následujících ingrediencí – smetany, špenátu, kuřecího masa nebo těstovin. Dobrou chuť!

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

To pravé namazané

Mezi hotové produkty Poctivé výroby Globus patří i vynikající pomazánky, které ocení nejeden gurmán. Těmi zpestříte nejenom svoji snídani nebo svačinu, ale třeba i jednohubky pro kamarády, kteří k vám domů dorazí na návštěvu.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy