REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pálivá kachna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept původem z Číny na marinovaná a pak upečená kachní prsa, servírovaná přelitá pikantní omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gkachních prsou
50 gčerstvého zázvoru
1 svazekzelené cibulky
6 lžicrýžového vína
3 lžičkytmavé sójové omáčky
3 lžičkyústřicové omáčky
2 ksvelké cibule
1 kschilli papričky
špetka cayenského pepře
olej nebo máslo
sůl

Postup:

1. Kůži na prsíčkách ostrým nožem několikrát opatrně nařízneme, snažíme se neproříznout maso
2. Rýžové víno promícháme se sójovou a ústřicovou omáčkou, marinádu nalijeme na kachní prsa, necháme v lednici 2 hodiny marinovat
3. Do rozehřátého oleje nebo másla položíme porce kachny kůží nahoru a zvolna je asi 8 minut opékáme, aby se vypeklo sádlo, pak prsíčka otočíme a opečme i z druhé strany, nakonec je i s výpekem přendáme do pekáčku
4. Maso posypeme cayenským pepřem a v troubě vyhřáté na 190 °C pečeme přibližně dalších 15 minut
5. Očištěné mrkve škrabkou na brambory nakrájíme na dlouhé a tenké hoblinky, cibule očistíme, bílé konce nakrájíme na kolečka, zelenou nať na delší špalíčky
6. Zeleninu krátce orestujeme na rozehřáté pánvi na rozpáleném oleji, dle chuti osolíme, pak ji odstavíme
7. Maso přendáme na talíř, výpek přelijeme do menšího hrnce a rozředíme ho zbylou marinádou, pak do ní vmícháme nastrouhaný zázvor a nasekanou chilli papričku, šťávu krátce povaříme
8. Prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a servírujeme s orestovanou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy