REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Palačinky na zmrazení

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na palačinky z mléka, hladké mouky a vajec, které chutnají i po vytažení z mrazáku.


Ingredience:
250 mlmléka
100 ghladké mouky
2 lžícemásla (rostlinný tuk)
3 ksvajec
na špičku nože soli
máslo na vymazání pánve

Postup:

1. Máslo rozpustíme, promícháme s mlékem, vejci, hladkou moukou, solí až vytvoříme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v chladu nejméně 30 minut odpočinout
2. Nejlépe teflonovou pánev vymažeme máslem a jakmile je dostatečně rozehřátá nalijeme těsto
3. Nakláněním pánve na všechny strany těsto rozlijeme po dně pánve a smažíme každou stranu cca 1-2 minutÿ (dozlatova), záleží na velikosti ohně, teploty pod pánvičkou
4. Hotovou palačinku dáme na talíř a stejným způsobem uděláme další palačinky (připravíme asi 12 palačinek)
5. Po vychladnutí palačinky zabalíme po čtyřech do mikrotenového sáčku a dáme zmrazit, takto uložené vydrží v mrazničce asi 1 měsíc.

Doporučení:

– Po rozmrazení pokapejte palačinky máslem, budou chutnější.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy