REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Palačinkový dort II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dort z palačinek, tvarohové náplně, broskví a pudinkové náplně, zdobený palačinkovými kolečky.


Ingredience:
Na těsto:
500 mlmléka
300 ghladké mouky
30 gkakaa
3 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
rostlinný olej na smažení
sůl
Na tvarohovou náplň:
250 gměkkého tvarohu
200 gkompotovaných broskví
100 gmoučkového cukru
200 mlsmetany ke šlehání
1 kssáčku vanilkového cukru
Na pudinkovou náplň:
100 gkrupicového cukru
100 gmásla
600 mlmléka
2 kssáčků vanilkového pudinkového prášku

Postup:

1. Vejce rozmícháme v mléce, přidáme špetku soli a vanilkový cukr, vmícháme hladkou mouku s kakaem, těsto necháme 30 minut odpočinout a pak z něho v pánvi na rozehřátém oleji usmažíme 7 palačinek
2. Na tvarohovou náplň měkký tvaroh smícháme s vanilkovým i moučkovým cukrem a vmícháme smetanu vyšlehanou na pevnou šlehačku 3. Na pudinkovou náplň z mléka, krupicového cukru a vanilkových pudinkových prášků uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout a pak přidáme změklé máslo nakrájené na menší kousky a vyšleháme hladký krém
4. Potom jednu palačinku potřeme pudinkovým krémem, stočíme do ruličky a dáme do chladničky ztuhnout
5. Na talíř položíme palačinku, potřeme jí částí pudinkového krému, na ni dáme druhou palačinku, kterou potřeme částí tvarohové náplně, na okraje rozložíme na drobno nakrájené broskve a postupně klademe další vrstvy
6. Nakonec povrch ozdobíme srolovanou palačinkou nakrájenou na tenká kolečka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy