REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paella

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Španělské národní jídlo Paella – pestrá rýžová pánev.


Ingredience:
250 grýže
150 gvařené bílé ryby
100 gvařeného krabího masa
100 gkuřecích jater
1 ksmalého stroužku česneku
8 ksčerných oliv
1 kscibule
3 ksrajčat
2 ksčervené (zelené) papriky
5 dlvařící vody
4 dlškeblí
šafrán
olej
sůl

Postup:

1. Důkladně očištěné škeble zalijeme vodou a vaříme, až se škeble otevřou
2. Pak je vyjmeme z lastur
3. V hluboké pánvičce zpěníme na rozehřátém oleji na plátky nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájené papriky, česnek, odpeckované olivy, kuřecí játra a přebranou, spařenou rýži a dusíme, až se olej vstřebá do rýže
4. Potom přidáme uvařené škeble, krabí maso, na kostičky nakrájené rybí maso, spařená, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata
5. Vše zalijeme odměřeným množstvím vařící vody, v níž jsme rozmíchali trochu šafránu, sůl a dusíme pod pokličkou v troubě nebo na malém plaménku na plotně do změknutí rýže
6. Ihned podáváme.

Doporučení:

Příloha: Zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy