REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paella s krevetami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušená rýže na cibulovém základě s krevetami, červenou paprikou a hráškem.


Ingredience:
150 grýže
150 gvelkých uvařených krevet (s hlavou i ocáskem)
100 gmraženého hrášku
400 mlkuřecího vývaru
1 ksčervené papriky
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
větší špetka pálivé papriky
větší špetka šafránu
petrželka
dílky citronu
olivový olej
sůl

Postup:

1. Na jedné lžíci rozehřátého oleje v širší pánvi necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku a za občasného míchání opékáme do změknutí
2. Pak přidáme rýži, špetku šafránu, mletou pálivou papriku, dobře promícháme, zalijeme kuřecím vývarem a necháme minimálně 20 minut probublávat, rýže by měla změknout na skus (podle potřeby přilijeme vývar nebo vodu)
3. Na posledních 5 minut do paelly vmícháme krevety i hrášek, podle chuti osolíme, posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a ihned podáváme s dílky citronu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy