REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paella mixta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Národní pokrm Španělska. Palla je směs různých ingrediencí podušená na pánvi. Tento recept je na paellu s kousky kuřete, dary moře, tygřími krevetami, rýží … okořeněná kromě jiného šafránem nebo kurkumou. Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od paní Hanky Křížkové.


Ingredience:
8 kskuřecích křídel nebo paliček
8 ksoloupaných tygřích krevet
8 ksvelkých slávek (mušlí)
6-8 ksstroužků česneku
3 ksmasité papriky (červená, zelená, žlutá)
2 kscibule (nejlépe jedna červená a jedna bílá)
4 hrstimořských plodů
3 polévkové miskykuřecího vývaru
1,5 polévkové miskykulatozrnné rýže (arborio)
šafrán nebo kurkuma
zelená petrželka
paella koření
chilli koření
olivový olej
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na širokou a mělkou pánev nalijeme olivový olej a mírně orestujeme okořeněná křidélka (kuřecí paličky)
2. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a papriky, mírně orestujeme, přidáme rýži, opět orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme koření a poklademe mořskými plody
3. Pánev přiklopíme, po 15 minutách ochutnáme a popřípadě dochutíme, znovu přiklopíme a na mírném ohni dusíme dalších 25-30 minut (na pánvi by neměla zbýt žádná tekutina)
4. Hotovou paellu posypeme čerstvou petrželí a pánev položíme doprostřed stolu, každý strávník si nabírá z pánve sám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy