REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický recept na tvarohové knedlíky s ovocnou náplní.


Ingredience:
1000 govoce (jahody, meruňky, borůvky, švestky ...)
200 gtvarohu
500 ghrubé mouky
300 gmásla
1/4 lmléka
2 ksvajec
cukr, tvaroh ..... na posypání
sůl

Postup:

1. Tvrdý tvaroh do mouky nastrouháme, měkký rozetřeme
2. V mouce rozemneme máslo 3. Přidáme vejce, mléko a větší špetku soli
4. Zaděláme vláčné těsto
5. Těsto rozválíme na tloušťku cca 5 mm a pokrájíme na čtverečky 6. Plníme ovocem (jahody, meruňky, třešně, borůvky….)
7. Knedlíky pečlivě zabalíme
8. Zavaříme je v prudce vroucí osolené vodě a to asi 5-8 minut (po vhození do vody je vařečkou pozdvihneme ode dna, aby se nepřilepily)
9. Jakmile vyplavou, jsou uvařené
10. Mastíme je máslem, sypeme cukrem, tvarohem, mákem podle druhu ovoce a vlastní chuti.

Doporučení:

Zahradní jahody dáváme 2-3 ks podle velikosti, meruněk půlku a do ní kousek cukru, třešní 3-5 ks, borůvek lžíci a mírně je přisladíme. Skvělé jsou i knedlíky z mirabelek, ryngliček. Švestky balíme po jedné a do tenčího těsta. Jablka rozkrájíme na čtvrtky, velká i na více dílů. Zmrazené švestky balíme do těsta nerozmrazené, sušené trochu ovaříme. Sušené meruňky přes noc máčíme ve vodě.Místo rozválení můžeme z těsta vytvořit šišku, z které pak odkrojujeme dílky asi jako malík tlusté.

Poznámka:

Ovocné knedlíky můžeme dělat po celý rok, v létě z čerstvého ovoce, v zimě ze zmrazeného, zavařeného nebo sušeného ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy