REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odpalované těsto je skvělé právě na ovocné knedlíky.


Ingredience:
350 ghrubé mouky
100 gmásla
0,5 lmléka
4 ksvejce
špetka soli
Na náplň:
500 govoce (meruňky, broskve, švestky, jahody ...)
Na dochucení:
tvaroh
moučkový cukr
rozpuštěné máslo

Postup:

1. Mléko svaříme s máslem a solí, přidáme najednou všechnu mouku a mícháme, až vznikne hustý knedlík, který se nechytá nádoby ani vařečky (je to poměrně rychlý proces)
2. Těsto necháme mírně prochladnout a postupně vmícháme vejce a dobře je zapracujeme
3. Na pomoučněném válu uděláme z těsta dlouhou nudli, z které nakrájíme špalíky 3-4 cm velké (záleží na tom, kolik těsta na knedlíku chceme)
4. Jednotlivé kusy zploštíme ve dlani, dáme ovoce a vytvoříme kulatý knedlík, postup opakujeme, až vytvoříme všechny knedlíky
5. Hotové knedlíky vhazujeme do vařící vody a vaříme, podle velikosti 5-8 minut, až nám vyplavou, jsou hotové
6. Na talířích knedlíky poléváme rozpuštěným máslem a sypeme moučkovým cukrem, zdobíme tvarohem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy