Sousta grilovaných jablek, hrušek a melounu Galia se směsí zakysané smetany, sýra ricotta a feta; podávané na toastech nebo ciabbatě.
Ingredience:
2 ks | pevné zralé hrušky |
2 ks | nakyslých jablek |
1 ks | melounu Galia |
2 lžíce | másla |
moučkový cukr | |
Sýrová směs: | |
2 -3 lžíce | zakysané smetany |
200 g | ricotta |
50 g | nastrouhané Fetty |
toastový chléb nebo ciabatta | |
moučkový cukr podle chuti | |
případně špetička soli | |
pomerančová šťáva |
Postup:
1. Sýry smícháme v misce, přidáme zkysanou smetanu a malinko osolíme
2. Pak zakapeme trochou pomerančové šťávy
3. Ovoce nakrájíme na trojúhelníky o velikosti soust
4. Každý kousek obalíme v moučkovém cukru a ogrilujeme na středním ohni (na trošce másle)
5. Ogrilujeme i pečivo
6. Na toasty klademe několik kávových lžiček sýrové směsi a navrch grilované ovoce
7. Ihned podáváme.
Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.