REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovoce na grilu se sýrovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sousta grilovaných jablek, hrušek a melounu Galia se směsí zakysané smetany, sýra ricotta a feta; podávané na toastech nebo ciabbatě.


Ingredience:
2 kspevné zralé hrušky
2 ksnakyslých jablek
1 ksmelounu Galia
2 lžícemásla
moučkový cukr
Sýrová směs:
2 -3 lžícezakysané smetany
200 gricotta
50 gnastrouhané Fetty
toastový chléb nebo ciabatta
moučkový cukr podle chuti
případně špetička soli
pomerančová šťáva

Postup:

1. Sýry smícháme v misce, přidáme zkysanou smetanu a malinko osolíme
2. Pak zakapeme trochou pomerančové šťávy
3. Ovoce nakrájíme na trojúhelníky o velikosti soust
4. Každý kousek obalíme v moučkovém cukru a ogrilujeme na středním ohni (na trošce másle)
5. Ogrilujeme i pečivo
6. Na toasty klademe několik kávových lžiček sýrové směsi a navrch grilované ovoce
7. Ihned podáváme.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy