REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovíněná panenka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová panenka servírovaná s podušenou šalotkou na víně, hroznovým vínem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
2 ksvepřové panenky
400 ghroznového růžového vína
200 gmalých šalotek
30 gmásla
250 mlrůžového nebo červeného vína
4 lžícemedu
2 lžíceoleje
1 lžícecukru
1 lžičkaškrobové moučky
šťáva z 1/2 citronu
mletý kmín
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Odblaněnou vepřovou panenku opláchneme, osušíme, osolíme opepříme, posypeme mletým kmínem, na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran a přendáme do pekáčku, dáme do předehřáté trouby a pečeme zvolna cca 20 minut
2. Mezitím orestujeme na rozehřátém másle oloupané šalotky, přidáme med, cukr, citronovou šťávu, zalijeme vínem a zvolna dusíme, až jsou šalotky měkké
3. Pak přidáme omyté, předem rozpůlené a zbavené pecek hroznové víno, škrobovou moučku rozmíchanou v malém množství vody nebo vína
4. Nakonec přidáme i výpek z masa, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, okyselíme a krátce prohřejeme
5. Maso nakrájíme, rozdělíme na talíře, doplníme cibulkami s hrozny a podáváme s různě upravenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy