REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovarová kolínka se zelím a bramborem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přední vepřová kolínka uvařená v okořeněné vodě dochucené červeným vínem, servírovaná v tomto případě s podušeným zelím a vařeným bramborem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
Na vepřová kolínka:
4 kspřední vepřová kolínka
8 kskuliček nového koření
8 kskuliček černého pepře
2 ksbobkové listy
1 ksvětší cibule
1 lžičkakmínu
200 mlčerveného vína
voda
sůl
Na dušené bílé zelí:
600 gkysaného zelí
1 lžícesádla
1 kscibule
1 kssyrové brambory
kmín
voda
cukr
sůl
Na brambory:
500 gbrambor
1 lžičkakmínu
1 lžičkasoli
1,5 lvody

Postup:
  1. Kolínka omyjeme pod studenou tekoucí vodou, na několika místech nařízneme kůži až do masa, vložíme je do většího hrnce
  2. Kolena zalijeme vodou, měla by být úplně potopená, přilijeme i víno, vhodíme koření, cibuli, osolíme
  3. Přiklopené pokličkou vaříme 120 minut, nebo tak dlouho, až bude maso odpadávat od kosti
  4. Kolena opatrně vytáhneme děrovanou naběračkou, každé poklademe na talíř do lůžka vytvořeného z podušeného zelí, obložíme brambory a ihned, horké, podáváme.

Příprava zelí:

  1. Zelí vyklopíme ze sklenice do sítka, necháme důkladně okapat, pak ho pokrájíme a propláchneme studenou vodou
  2. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme zelí, kmín, sůl, vodu a dusíme asi dvacet minu, pak nastrouháme syrovou bramboru, provaříme
  3. Nakonec zelí dochutíme cukrem a případně i solí.

Příprava brambor:

  1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky, znovu je důkladně propláchneme, pak necháme důkladně okapat
  2. Okapané brambory dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
  3. Vodu osolíme, okořeníme kmínem a vaříme asi 15 minut, až nám změknou
  4. Nakonec brambory zcedíme a můžeme servírovat.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy