REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovarová kolínka se zelím a bramborem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přední vepřová kolínka uvařená v okořeněné vodě dochucené červeným vínem, servírovaná v tomto případě s podušeným zelím a vařeným bramborem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
Na vepřová kolínka:
4 kspřední vepřová kolínka
8 kskuliček nového koření
8 kskuliček černého pepře
2 ksbobkové listy
1 ksvětší cibule
1 lžičkakmínu
200 mlčerveného vína
voda
sůl
Na dušené bílé zelí:
600 gkysaného zelí
1 lžícesádla
1 kscibule
1 kssyrové brambory
kmín
voda
cukr
sůl
Na brambory:
500 gbrambor
1 lžičkakmínu
1 lžičkasoli
1,5 lvody

Postup:
  1. Kolínka omyjeme pod studenou tekoucí vodou, na několika místech nařízneme kůži až do masa, vložíme je do většího hrnce
  2. Kolena zalijeme vodou, měla by být úplně potopená, přilijeme i víno, vhodíme koření, cibuli, osolíme
  3. Přiklopené pokličkou vaříme 120 minut, nebo tak dlouho, až bude maso odpadávat od kosti
  4. Kolena opatrně vytáhneme děrovanou naběračkou, každé poklademe na talíř do lůžka vytvořeného z podušeného zelí, obložíme brambory a ihned, horké, podáváme.

Příprava zelí:

  1. Zelí vyklopíme ze sklenice do sítka, necháme důkladně okapat, pak ho pokrájíme a propláchneme studenou vodou
  2. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme zelí, kmín, sůl, vodu a dusíme asi dvacet minu, pak nastrouháme syrovou bramboru, provaříme
  3. Nakonec zelí dochutíme cukrem a případně i solí.

Příprava brambor:

  1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky, znovu je důkladně propláchneme, pak necháme důkladně okapat
  2. Okapané brambory dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
  3. Vodu osolíme, okořeníme kmínem a vaříme asi 15 minut, až nám změknou
  4. Nakonec brambory zcedíme a můžeme servírovat.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy