Recept z Indie na pikantní marinované kousky kuřete orestované na oleji.
Ingredience:
4 ks | kuřecích prsíček bez kůže |
2 ks | čerstvé zelené chilli papričky |
1 ks | svazek jarní cibulky |
4 lžíce | arašídového nebo rostlinného oleje |
1 lžička | čerstvě umletého bílého pepře |
Na marinádu: | |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
2 lžíce | tmavé sójové omáčky |
2 lžíce | kukuřičného škrobu (maizeny) |
2 lžíce | rajčatové pasty |
2 lžíce | vinného octa |
2 lžičky | krupicového přírodného cukru |
1 lžička | chilli koření |
1 lžička | soli |
kousek čerstvého zázvoru |
Postup:
1. Zázvor oloupeme a nastrouháme, oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, oloupaný česnek jemně nasekáme
2. Připravený zázvor promícháme s česnekem a dalšími ingrediencemi uvedenými v ingrediencích na marinádu (kromě cibule)
3. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a asi 5 minut na něm restujeme cibuli, až zvláční, ale nezhnědne, sundáme ji z ohně a necháme částečně vychladnout, pak ji přimícháme do marinády
4. Opláchnutá kuřecí prsa nakrájíme na kousky, vložíme je do marinády, promícháme, aby se maso pěkně obalilo do marinády a necháme 30 minut marinovat v lednici
5. Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semeník i ze semeny, papriky nakrájíme na jemné proužky a zprudka je osmahneme na rozpáleném oleji
6. Asi po 2 minutách přidáme bílý pepř, promícháme a přidáme marinované kousky kuřete i s marinádou a za stálého míchání asi 10 minut opékáme
7. Hotový pokrm na talířích hojně sypeme nasekanou jarní cibulkou.
K tomuto pokrmu se skvěle hodí rýže nebo vlastnoručně připravené čapátí.