REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostravský kotouč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová kýta potřená sardelovou pastou, obložená šunkou a vejci uvařenými na tvrdo, zatočená do tvaru rolády a podušená doměkka.


Ingredience:
750 gvepřové kýty v celku
100 gšunky nakrájené na plátky
60 gmásla
3 ksvajec uvařených na tvrdo
1 kscibule
sardelová pasta
pepř
tuk
sůl

Postup:

1. Drobně usekanou cibuli zpěníme na 1/
3 dávky másla
2. Očištěný plát masa naklepeme, posolíme, okořeníme pepřem a tence potřeme sardelovým máslem (zbylé 2/
3 dávky másla dobře umícháme se sardelovou pastou)
3. Po celé ploše kýty pak rozprostřeme plátky šunky a doprostřed umístíme celá, dopředu uvařená, vejce
4. Maso stočíme a svážeme nití, zprudka opečeme v rozpáleném omastku s pokrájenou cibulí
5. Roládu podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka.

Doporučení:

Na plátky nakrájenou roládu servírujeme například s opékanými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy