REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oříškoví šneci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto plněné ořechovou směsí, zarolované, nakrájené na kolečka a upečené dozlatova.


Ingredience:
Na 10-12 šneků:
250 glistového těsta
100-150 gmásla
3 lžícetřtinového curku
4 hrstivlašských ořechů
1 kssáčku skořicového cukru
1 ksvejce
mouka na pomoučení

Postup:

1. Rozpuštěné máslo smícháme s na jemno nasekanými vlašskými ořechy, skořicovým cukrem a dvěma lžícemi třtinového cukru
2. Listové těsto vyválíme na pomoučeném válu na plát, poklademe připravenou směsí, srolujeme do rolády a nakrájíme na centimetr silná kolečka
3. Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme našlehaným vajíčkem a posypeme zbylým cukrem
4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 20 minut).

Doporučení:

Do směsi můžeme vmíchat 1 lžičku rumu a ořechy namíchat podle chuti: k vlašským přidat lískové nebo mandle smíchat s pistáciemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy