Věnečky z tuku, mouky, lískových oříšků, skořice, pomerančové kůry, vejce a vína, po upečení obalované v moučkovém cukru smíchaném se skořicí a vanilkou.
Ingredience:
moučkový cukr | |
Na obalení: | |
špetka soli | |
1 ks | vejce |
0,5 lžičky | skořice |
1 lžička | pomerančové šťávy |
1 lžička | pomerančové kůry |
5 lžic | bílého vína |
100 g | ma jemno strouhaných lískových oříšků |
250 g | tuku |
250 g | hladké mouky |
skořice | |
vanilka |
Postup:
1. Z prosáté hladké mouky se špetkou soli, na jemno strouhaných lískových oříšků, skořice, na jemno nastrouhané pomerančové kůry, pomerančové šťávy, vejce, vína a změklého na kousky nakrájeného tuku vypracujeme na válu těsto
2. Rozválíme na plát silný asi 4 mm a vykrájíme z něho zoubkované kroužky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem
3. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dorůžova (asi 7 minut)
4. Ještě horké upečené cukroví obalíme v moučkovém cukru smíchaným se skořicí a vanilkou.