REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechové věžičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené dortové korpusy potřený medovou směsí, spojené krémem, servírované nakrájené na úzké řezy.


Ingredience:
420 ghladké mouky
150 gcukru krupice
150 gmásla
50 mlrumu
2 ksvajec
2 lžícemedu
1 lžícejedlé sody
hrubá mouka a tuk na plech
Na potření:
350 gořechů
120 gmásla
80 gcukru krupice
3 lžícemedu
Na krém:
250 gmásla
100 gcukru krupice
60 ghladké mouky
40 gsolamylu
1 ksbalíčku vanilkového cukru
300 mlmléka

Postup:

1. Rozměklé máslo utřeme s krupicovým cukrem, medem a rozklepnutými vejci do pěny, vmícháme prosátou hladkou mouku s jedlou sodou
2. Hotové těsto rozdělíme na dvě části, jednu upečeme na tukem vymazaném a moukou vysypaném hlubším plechu
3. Druhou polovinu dáme na plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem, celý povrch potřeme teplou medovou směsí připravenou svařením medu s cukrem, máslem a na hrubo nasekanými ořechy, dáme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut, pak necháme vychladnout a opatrně sundáme pečicí papír
4. Mléko svaříme s vanilkovým cukrem, krupicovým cukrem, hladkou moukou a solamylem na hustou kaši a za stálého míchání necháme vychladnout
5. Pak elektrickým šlehačem rozšleháme, za stálého šlehání postupně přidáváme malé kousky másla a vše vyšleháme na hladký krém
6. Vychladlý spodní díl korpusu pokapeme rumem, potřeme krémem, na něj položíme druhý díl korpusu s medovou směsí, dáme do chladničky ztuhnout a před podáváním nakrájíme na úzké řezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy