REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechové věžičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené dortové korpusy potřený medovou směsí, spojené krémem, servírované nakrájené na úzké řezy.


Ingredience:
420 ghladké mouky
150 gcukru krupice
150 gmásla
50 mlrumu
2 ksvajec
2 lžícemedu
1 lžícejedlé sody
hrubá mouka a tuk na plech
Na potření:
350 gořechů
120 gmásla
80 gcukru krupice
3 lžícemedu
Na krém:
250 gmásla
100 gcukru krupice
60 ghladké mouky
40 gsolamylu
1 ksbalíčku vanilkového cukru
300 mlmléka

Postup:

1. Rozměklé máslo utřeme s krupicovým cukrem, medem a rozklepnutými vejci do pěny, vmícháme prosátou hladkou mouku s jedlou sodou
2. Hotové těsto rozdělíme na dvě části, jednu upečeme na tukem vymazaném a moukou vysypaném hlubším plechu
3. Druhou polovinu dáme na plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem, celý povrch potřeme teplou medovou směsí připravenou svařením medu s cukrem, máslem a na hrubo nasekanými ořechy, dáme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut, pak necháme vychladnout a opatrně sundáme pečicí papír
4. Mléko svaříme s vanilkovým cukrem, krupicovým cukrem, hladkou moukou a solamylem na hustou kaši a za stálého míchání necháme vychladnout
5. Pak elektrickým šlehačem rozšleháme, za stálého šlehání postupně přidáváme malé kousky másla a vše vyšleháme na hladký krém
6. Vychladlý spodní díl korpusu pokapeme rumem, potřeme krémem, na něj položíme druhý díl korpusu s medovou směsí, dáme do chladničky ztuhnout a před podáváním nakrájíme na úzké řezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy