Roláda s ořechovou náplní, nakrájená na klečka, upečená v troubě, pocukrovaná.
Ingredience:
170 g | hladké mouky |
120 g | moučkového cukru |
120 g | mletých ořechů |
70 g | másla nebo ztuženého rostlinného tuku |
1 ks | vejce |
med na potření | |
mletá skořice | |
špetka tlučeného hřebíčku | |
moučkový cukr na posypání upečeného cukroví |
Postup:
1. Mouku smícháme s moučkovým cukrem
2. Vejce utřeme s povoleným máslem, přidáme k mouce a vypracujeme těsto, necháme 30 minut odležet v lednici
3. Odleželé těsto vyválíme na placku silnou asi 5 mm, tu posypeme nasekanými ořechy a posypeme mletou skořicí a tlučeným hřebíčkem
4. Těsto opatrně svineme do rolády, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici ztuhnout, nejlépe přes noc
5. Připravenou roládu nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm a dáme je péci na plech vyložený pečícím papírem
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C cca 15 až 20 minut, upečené cukroví posypeme moučkovým cukrem.