REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechové řezy s broskvovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadýchaný, v troubě upečený, ořechový korpus potřený meruňkovou marmeládou a smetanovým krémem nastaveným kousky meruněk, dezert nakonec dozdobený šlehačkou, servírovaný nakrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
Na korpus:
5 ksvajec
1/2 sáčkukypřícího prášku do pečiva
200 gmeruňkové marmelády
5 lžicpolohrubé mouky
4 lžícekrupicového cukru
2 lžícena jemno pomletých vlašských ořechů
2 lžícevroucí vody
2 lžíceoleje
Na krém:
1 velká plechovkabroskvového kompotu (900 g)
3 sáčkyZlatý klas (sypký přípravek na krémy, podobný pudinku, jen je tužší ...)
1 sáčekvanilkový cukr Dr. Oetker
2 kelímkyšlehačky 40 %
250 mlšťávy z kompotu
500 mlmléka
250 gmásla
3 lžícemoučkového cukru
3 lžícekrupicového cukru
2 lžícerumu
Ostatní:
olej ve spreji, papír na pečení, ovoce a cukrářské zdobení na ozdobu

Postup:

1. Nejprve si upečeme korpus; vyšleháme vejce s cukrem do pěny, pak postupně přidáme vodu a olej, mícháme do husté pěny
2. Mouku s kypřícím práškem proženeme sítkem, přidáme pomleté ořechy a vše důkladně promícháme
3. Tuto směs pak opatrně stěrkou vmícháme do ušlehané vaječné směsi
4. Velký plech se zvýšeným okrajem vystříkáme olejem ve spreji, aby nám neklouzal pečící papír, kterým plech vysteleme, těsto přemístíme na papír a stěrkou uhladíme
5. Pečeme v troubě na 180 °C cca 15 minut, pak korpus necháme trochu vychladnout a potřeme meruňkovou marmeládou, pokud je příliš tuhá, naředíme ji rumem nebo šťávou z kompotu
6. Připravíme si krém; z mléka, šťávy z kompotu, krupicového cukru a Zlatých klasů uvaříme hustý pudink, necháme chvilku provařit a pak hrnec umístíme do nádoby se studenou vodou a občasného míchání necháme vychladnout
7. Změklé máslo vymícháme s moučkovým cukrem a rumem do bílé pěny, do této pak po částech dáváme chladný pudink a společně vyšleháme do hladkého krému
8. Okapané broskve překrájíme na drobné kostičky a zlehka vmícháme do krému, ten stěrkou naneseme na upečený a marmeládou potřený korpus, hezky uhladíme dortovým nožem nebo cukrářskou kartou
9. Šlehačky vyšleháme do tuha a naneseme na krém, dozdobíme podle fantasie ovocem, cukrářským zdobením apod.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy