REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechové bochánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ořechové těsto upečené ve tvaru malých bochánků, ozdobené půlkami vlašských ořechů.


Ingredience:
100 ghrubé mouky
80 gmletých vlašských ořechů
70 gmoučkového cukru
1 ksvejce
1 ksžloutku
citronová kůra z 1/2 citronu
půlky vlašských ořechů na ozdobu

Postup:

1. Žloutek, rozklepnuté vejce, prosátou hrubou mouku a na jemno nastrouhanou citronovou kůru třeme 3/
4 hodiny
2. Nakonec vmícháme na jemno mleté vlašské ořechy
3. Na plech vyložený pečicím papírem naneseme lžící malé kopečky a doprostřed každého vmáčkneme půlku vlašského ořechu
4. Dáme do trouby a pečeme v mírně vyhřáté troubě na 150 °C 15-20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy