REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechová roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený základ na roládu, potřený karamelovým krémem, zamotaný, povrch potřený zbylým krémem a posypaný mletými ořechy, po ztuhnutí roláda servírovaná nakrájená na kolečka.


Ingredience:
150 gcukru krupice
60 gpolohrubé mouky
50 gmletých vlašských ořechů
1 lžícerostlinného oleje
5 ksvajec
Na krém:
250 gmásla
1 plechovkaslazeného salka
Ostatní:
mleté ořechy na zdobení, papír na pečení

Postup:

1. Vejce s krupicovým cukrem ušleháme do husté pěny
2. Vařečkou pak vmícháme mouku, ořechy a nakonec i olej
3. Hmotu rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 10-15 minut
5. Upečený plát na roládu sundáme i s papírem z plechu a svineme v roládu, necháme úplně vychladnout
6. Zatím, co roláda chladne, připravíme krém; neotevřenou plechovku dáme vařit do vodní lázně pomalu, vaříme 90 minut, pak necháme vychladnout, nejlépe přes noc
7. Pomocí šlehače vyšleháme máslo s karamelizovaným salkem do pěny
8. Roládu po vychladnutí rozvineme a pomažeme karamelovým krémem, srolujeme, povrch potřeme zbylým krémem a posypeme mletými ořechy
9. Hotovou roládu necháme v lednici důkladně ztuhnout.

Doporučení:

Kdo má rád, roládu může obměnit marmeládou, které se nanese pod krém na těsto.

Poznámka:

Foto zdroj: www.milkparade.eu. Recept k článku: Milkparade.eu: Anketa o nejoblíbenější český zákusek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy