REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka vhodná jako přeliv sladkých pokrmů, například bramborových taštiček plněných povidly apod.


Ingredience:
100 gtřtinového cukru (tmavý cukr)
60 goloupaných opražených lískových ořechů
1-2 lžícetekutého medu
1 lžícemásla
100 mlvody

Postup:

1. Do malého kastrůlku dáme vodu, med a cukr a necháme na mírném plameni vařit do zhoustnutí
2. Pak stáhneme z plamene, přidáme máslo a opražené a posekané ořechy
3. Teplou omáčkou přeléváme sladké pokrmy.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy