REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechová fofr bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept, bez vážení, jen stačí odměřit suroviny na hrnky, zamíchat, pak hmotu nalít do bábovkové formy a dát do trouby upéci.


Ingredience:
1 hrnekhladké mouky
1 hrnekmletých vlašských ořechů
1 hrnekmoučkového cukru
1/2 hrnkumléka
1/2 hrnkuoleje
1 sáčekkypřící prášek do pečiva
špetka soli
forma na bábovku
tuk na vymazání a mouka na vysypání formy

Postup:
  1. Všechny suoroviny vymícháme a nalejeme do bábovkové formy, vymazané sádlem a vysypané hrubou moukou
  2. Pečeme cca 40 minut v troubě vyhřáté na 170 °C
  3. Vytáhneme z trouby, poprášíme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.
Doporučení:

1 hrnek je 250 ml

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy