Linecké vánoční cukroví navoněné rumem.
Ingredience:
210 g | hladké mouky |
140 g | másla |
70 g | moučkového cukru |
1 sáček | vanilkového cukru |
3-4 lžíce | rumu |
1 lžička | citronové šťávy |
2 ks | žloutky |
mandlové nudličky | |
cukr krystal na obalení |
Postup:
1. Na vál nasypeme mouku, přidáme moučkový a vanilkový cukr, změklé máslo, žloutky, citronovou šťávu a rukama vypracujeme těsto, to necháme 2 hodiny v lednici odpočinout
2. Z kousků těsta vytvarujeme válečky, ze kterých utvoříme věnečky, ty vrchní částí ponoříme do rumu a ihned je obalíme v krystalovém cukru smíchaném s mandlovými nudličkami
3. Věnečky klademe spodní stranou na plech vyložený pečícím papírem
4. Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C tak 10-15 minut.