Filety tresky obalené v mouce smíchané s červenou paprikou, opečené na oleji, servírované s vařenými brambory hustě posypanými medvědím česnekem.
Ingredience:
Rozpis na 4 poce: | |
500-600 g | filet z tresky |
120 g | hladké mouky |
1 lžíce | červené mleté papriky |
1 ks | citrónu |
pepř | |
olej | |
sůl | |
Na přílohu: | |
400-500 g | čerstvě uvařených brambor |
1 ks | medvědího česneku |
1 lžička | červené papriky |
Postup:
1. Filety z tresky osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce smíchané s červenou paprikou
2. Rybí maso opečeme na oleji
3. Hotové filety z tresky na talíři pokryjeme kolečky citrónu, podáváme s brambory omaštěnými máslem a ochucenými červenou paprikou, hustě posypeme sekaným medvědím česnekem.
Autor receptu: Dalibor Marounek
Olomoucké kuřecí závitky, šťouchané brambory
Opečené filety bílé ryby servírované s ochucenými brambory