Zálivka z rozmixovaných oliv, kaparů, vařených žloutků, česneku, sardelové pasty a hořčice rozšlehané spolu s olivovým olejem, dochucená octem, citrónovou šťávou a nasekanými bylinkami.
Ingredience:
10 ks | zelených oliv bez pecky |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | vejce |
125 ml | olivového oleje |
5 lžic | nasekané směsi bylinek (pažitka, petrželka, bazalka) |
2 lžíce | citrónové šťávy |
2 lžíce | octa |
1 lžíce | sardelové pasty |
1 lžíce | hořčice |
1 lžíce | kaparů |
Postup:
1. Vejce si uvaříme na tvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme žloutky
2. Do mixéru si vložíme žloutky, olivy, oloupaný česnek, hořčici, kapary, sardelovou pastu a za postupného přikapávání oleje rozmixujeme
3. Rozmixované suroviny dochutíme octem, citrónovou šťávou a promícháme s nasekanými bylinkami.
4. Připravenou zálivkou ochucujeme různé zeleninové saláty.