REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okurkový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okurkový salát nakrájený na tenké plátky a ochucený sladkokyselou zálivkou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
500 gsalátových okurek
8 lžicvody
4 lžíceocta
mletý pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Salátovou okurku oloupeme, zbavíme hořkých částí, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky
2. Vodu s octem promícháme, mírně osolíme, dochutíme cukrem a mletým pepřem
3. Do mísy dáme nakrájené okurky, přelijeme připravenou zálivkou a zlehka promícháme
4. Salát uchováváme v chladu.

Doporučení:

Na salát používáme velkou mísu (porcelánovou, skleněnou nebo nerezovou), abychom mohli salát dobře a snadno promíchat. Okurkový salát můžeme také kombinovat s rajčaty.

Poznámka:

Kyselé prostředí (ocet, citrónová šťáva, jogurt, kefír) váže vitamíny rozpustné ve vodě a proto se jich v zelenině uchová více.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy