REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okurkový salát s česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájené okurky ochucené zálivkou z bílého jogurtu, s česnekem, cukrem a citrónovou šťávou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
500 gsalátové okurky
Zálivka:
150 gbílého jogurtu
2 ksstroužků česneku
citrónová šťáva
cukr
sůl

Postup:

1. Salátové okurky opláchneme, oloupeme, zbavíme hořkých částí a nakrájíme na tenké plátky 2. Zálivku připravíme tak,že rozšleháme bílý jogurt, do kterého prolisujeme česnek, kápneme trochu citrónové šťávy a osolíme dle chuti
3. Směsí zalijeme okurky a zasypeme cukrem
4. Salát zlehka promícháme.

Doporučení:

Podáváme jako doplněk k různým jídlům.

Poznámka:

Kupujeme štíhlé pevné okurky, mají méně semen. Zálivky do salátu nedáváme hodně, abychom ji spolu se zeleninou stačili sníst, je velmi zdravá, protože se do ní vyluhují vitamíny!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy