REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okaté maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso protkané párky a slaninou, podušené na cibulovém základě s kečupem a rajčaty.


Ingredience:
800 gšpalíčku hovězího zadního
3 lžícekečupu
2 lžícesmetany
2 lžícetuku
1 lžícemouky
4 ksnožek párků nebo tenké klobásky
2 ksrajčat
1 kscibule
1 ksplátku slaniny
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nařízneme tenkým nožem několik otvorů, část těchto otvorů rozšíříme větší vařečkou a vyplníme je párky nebo klobáskami
2. Do zbývajících otvorů vsuneme na nudličky nakrájenou slaninu
3. Maso převážeme silnou nití, potřeme smetanou, necháme vsáknout, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na rozehřátém tuku
4. Pak přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, opečeme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka, za občasného polévání a podle potřeby podlévání vodou
5. Nakonec šťávu zahustíme moukou, přidáme kečup, na kolečka nakrájená rajčata a dopečeme doměkka
6. Maso vyndáme, zbavíme nití, nakrájíme na tenké plátky, polijeme omáčkou a podáváme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy