Hledáte netradiční přílohu, kterou oslníte? Pak musíte rozhodně vyzkoušet tyto brambory, které jsou inspirované octovými chipsy, ale nejsou až tak výrazné. Perfektně se hodí k masu, které bylo naložené ve sladké marinádě, třeba v té medové. Vyzkoušejte je k hovězímu nebo ke kuřeti, ale klidně i k rybám, třeba k tresce. Skvěle chutnají i samotné, jako delikatesa k televizi.
Ingredience:
250 g | brambor |
1 šálek | octa |
olivový olej | |
mořská sůl (nejlépe vločky) |
Postup:
- Brambory nakrájejte na stejně velké plátky. Vložte do hrnce, zalijte vodou, aby byly plně zakryté, a přidejte ocet. Přiveďte k varu a vařte cca 5 min, dokud je nebudete moci propíchnout vidličkou.
- Rozehřejte troubu na 200°C.
- Brambory v míse smíchejte s olejem a dejte péct dozlatova cca 15 min.
- Dostatečně osolte a servírujte.
Tipy na suroviny vhodné pro tento recept:
- Extra panenský olivový olej, Pago Baldios San Carlos ORO, 0,5 l – Extra panenský olivový olej Oro San Carlos je vyrobený pouze z oliv sklizených první den sklizně. Kombinace oliv Arbequina a Cornicabra přináší skvělou harmonii, která získala umístění v TOP 10 nejlepších olivových olejů světa. Jeho výrazná ovocná chuť skvěle doplní carpaccio, ryby, rýži, těstoviny a saláty.
- Vinný ocet, P.X. Gran Reserva, Peréz Barquero, D.O. Montilla Moriles, 0,5 l – Vinný ocet červenohnědé barvy s jantarovými odlesky. Jeho aroma je velmi intenzivní a elegantní. Chuť nese sušené hrozny a tóny medu. Na patře je velmi jemný, vyvážený a sladký.
zdroj: www.edelikatesy.cz