REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Obrácený banánový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč z banánů, mouky, vajec, másla, cukru, jogurtu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
200 ghladké mouky
200 ghustého řeckého jogurtu
200 gsvětlého třtinového cukru
100 gmletých mandlí
100 gzměklého másla
8 lžicjavorového sirupu
4 ksvajec
3 ksmenších zralých banánů
2 kslehce přezrálých banánů
2 ksvanilkových lusků
1 ksbalíčku kypřicího prášku do pečiva
javorový sirup na potření
změklé máslo na vymazání

Postup:

1. Změklým máslem vymažeme čtverhrannou koláčovou formu (o délce cca 20 cm) a dno vyložíme pečicím papírem
2. Na dno nalijeme javorový sirup, který vetřeme i do rohů a pak dno formy vyskládáme řeznou stranou dolů menšími, zralými, oloupanými, podélně rozříznutými banány
3. Ručním elektrickým šlehačem rozmixujeme změklé máslo, třtinový cukr, rozklepnutá vejce, dřeň z vanilkových lusků a jeden lehce přezrálý banán
4. Pak přimícháme druhý, na kostičky nakrájený přezrálý banán, prosátou hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, mleté mandle a řecký jogurt
5. Těsto opatrně nalijeme na banány a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 45 – 60 minut nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli
6. Po upečení uděláme špejlí několik děr, potřeme ho javorovým sirupem, počkáme, až se vsákne a pak teprve koláč vyklopíme, papír sundáme a podáváme teplý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy