REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Obrácený banánový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč z banánů, mouky, vajec, másla, cukru, jogurtu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
200 ghladké mouky
200 ghustého řeckého jogurtu
200 gsvětlého třtinového cukru
100 gmletých mandlí
100 gzměklého másla
8 lžicjavorového sirupu
4 ksvajec
3 ksmenších zralých banánů
2 kslehce přezrálých banánů
2 ksvanilkových lusků
1 ksbalíčku kypřicího prášku do pečiva
javorový sirup na potření
změklé máslo na vymazání

Postup:

1. Změklým máslem vymažeme čtverhrannou koláčovou formu (o délce cca 20 cm) a dno vyložíme pečicím papírem
2. Na dno nalijeme javorový sirup, který vetřeme i do rohů a pak dno formy vyskládáme řeznou stranou dolů menšími, zralými, oloupanými, podélně rozříznutými banány
3. Ručním elektrickým šlehačem rozmixujeme změklé máslo, třtinový cukr, rozklepnutá vejce, dřeň z vanilkových lusků a jeden lehce přezrálý banán
4. Pak přimícháme druhý, na kostičky nakrájený přezrálý banán, prosátou hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, mleté mandle a řecký jogurt
5. Těsto opatrně nalijeme na banány a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 45 – 60 minut nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli
6. Po upečení uděláme špejlí několik děr, potřeme ho javorovým sirupem, počkáme, až se vsákne a pak teprve koláč vyklopíme, papír sundáme a podáváme teplý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy