REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nutellové croissanty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký croissant pochází z Maďarska, ovšem zdomácněl ve Francii, kde získal takovou popularitu, že ho Francouzi považují za své národní pečivo. Tento recept je na kynuté croissanty plněné čokoládovou nutellou.


Ingredience:
500 ghladké mouky
125 grostlinného tuku
30 gdroždí
300 mlmléka
2 lžícemedu
1 lžičkasoli
1 sáčekvanilkového cukru
2 ksvejce
Na náplň:
nutella

Postup:

1. V 1 dl teplejšího mléka rozmícháme med, droždí a lžíci mouky, pořádně promícháme a necháme vykynout na teplejším místě
2. Do větší mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme na menší kousky nakrájený tuk, kvásek se žloutky, mléko (ty zbylé 2 dcl), přidáváme opatrně po troškách, aby těsto nezřídlo, může se stát, že tolik ani nebude třeba, a vypracujeme hladké těsto
3. Těsto dáme do mísy, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout na teplejším místě
4. Kuchyňskou desku poprášíme moukou a rozválíme vykynuté těsto na tloušťku přibližně 4 mm (můžeme i tenčí), nakrájíme ho na dlouhé proužky a poté na trojúhelníky
5. Nádivku navrstvíme na širší část trojúhelníku a těsto svineme, potřeme rozšlehaným žloutkem a necháme kynout asi 15 minut
6. Pak upečme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 °C, pečeme asi 15 minut pěkně dozlatova, necháme dobře vychladnout
7. Nakonec croissanty posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy