Nepečené kostky z másla, vejce, cukru, vanilkového cukru, kakaa, piškotů a rumu, vložené mezi čokoládové čtverce, ozdobené bílou čokoládou.
Ingredience:
Na nugátovou hmotu: | |
160 g | dětských piškotů |
160 g | moučkového cukru |
60 g | másla |
50 g | kakaa |
1 ks | vejce |
1 ks | vanilkového cukru |
40 ml | rumu |
Na čokoládové čtverce: | |
200 g | mléčné čokoládové polevy |
Na ozdobu: | |
50 g | bílé čokolády |
Postup:
1. Vejce vyšleháme v horké vodní lázni s 50 g moučkového cukru do pěny
2. Změklé máslo nakrájené na kousky vyšleháme se zbylým moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do hladké pěny
3. Pak obě směsi spojíme, přidáme kakao, nastrouhané piškoty, rum a vypracujeme tužší nugátovou hmotu, kterou rozválíme na plát silný asi 1 cm, rozkrájíme na čtverce o velikosti 4 x 4 cm a dáme do chladu ztuhnout
4. Mléčnou čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni, rozetřeme v tenké vrstvě na pečicí papír, necháme ztuhnout, pak ze ztuhlé polevy odtrhneme papír a nahřátým nožem ji rozkrájíme na čtverce velké 4×4 cm
5. Ztuhlé nugátové kostky vložíme vždy po jedné mezi dva čokoládové čtverce a ozdobíme bílou čokoládou.