REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nugátové kostky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky z nepečeného korpusu potřeného krémovou hmotou a čokoládovou polevou, ozdobené lískovými oříšky.


Ingredience:
Na tmavou hmotu:
240 gdětských piškotů
180 gmásla
100 gjemného třtinového cukru
30 gkakaa
50 mlrumu
Na světlou hmotu:
120 gdětských pičkotů
120 gmletých lískových oříšků
120 gmásla
Na polevu:
120 ghořké čokolády
50 gmásla
Na ozdobu:
jádra lískových oříšků

Postup:

1. Na tmavou hmotu piškoty umeleme na jemno a dáme do mísy, přidáme třtinový cukr, kakao, rum, změklé na menší kousky nakrájené máslo a vypracujeme tužší hmotu, kterou vyválíme na plát silný asi 1cm a opatrně přendáme na plech vyložený pečicím papírem
2. Na světlou hmotu piškoty umeleme na jemno, vsypeme do mísy, přidáme změklé máslo, na jemno mleté lískové ořechy a vymícháme krémovou hmotu, kterou rozetřeme na připravený plát a necháme v lednici ztuhnout
3. V horké vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem a vytvoříme polevu, kterou rozetřeme na ztuhlý korpus a necháme částečně ztuhnout
4. Potom nakrájíme na kostky, na každou přitiskneme jádro lískového oříšku a necháme v lednici úplně ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy