Nudličky z hovězího masa, orestované a podušené spolu s pórkem a česnekem.
Ingredience:
600 g | hovězí svíčkové |
1 ks | pórku |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | bílku |
5 dl | bílého víma |
1 lžíce | sójové omáčky |
1 lžička | solamylu |
špetka mletého zázvoru | |
worcesterská omáčka | |
citrónová šťáva | |
špetka cukru | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na nudličky (hranolky), zasypeme solamylem, promícháme s bílkem a zprudka opečeme na rozehřátém oleji
2. Přidáme pokrájený pórek, česnek, zázvor, osolíme, zalijeme vínem a sójovou omáčkou a podusíme
3. Hotový pokrm dochutíme špetkou cukru, citrónovou šťávou a worcesterskou omáčkou.
Podáváme s klasickou dušenou rýží nebo kari rýží.