REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nudle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slouží k zahuštění a ke zvýšení výživné hodnoty polévek.


Ingredience:
120 ghrubé mouky
1 ksvejce
voda

Postup:

1. Na stůl (vál) nasypeme mouku 2. Vmícháme vajíčko s 2-3 lžícemi vody a vypracujeme tuhé těsto
3. Rozdělíme na tři bochánky a zakryjeme utěrkou 4. Necháme v teple 20 minut odpočinout
5. Na lehce pomoučeném stole (vále) rozválíme placky až budou téměř průsvitné a necháme uschnout (nesmí přeschnout!), uschlé se lámají, nedoschlé se lepí
6. Oschlé placky přeložíme a krájíme na nudličky v šířce hřbetu nože a 1-2 cm dlouhé
7. Dobře oschlé nudle uschováváme ve skle uzavřeném propíchaným papírem.

Doporučení:

Stejně jako nudle můžeme vyrobit čtverečky (flíčky).

Poznámka:

Nudle před podáním povaříme v mírně osolené vodě doměkka, což trvá asi 10 minut, nebo je můžete uvařit přímo v polévce, ve které je budete chtít servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy