REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nudle s mákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nudle s mákem patří neodmyslitelně k české kuchyni. Servírované přelité rozpuštěným máslem jsou skvělé.


Ingredience:
500 ghladké mouky
100 gmoučkového cukru
100 gmletého máku
100 gmásla
4 ksvelká vejce
špetka soli
voda

Postup:

1. Nejprve si připravíme nudle; mouku nasypte na vál, uprostřed vytvoříme důlek, vyklepneme do něj vejce, přidáme špetku soli a metličkou promícháme, těsto zpracujte rukama (pokud bude třeba, přidáme trochu vody, ale těsto by mělo zůstat spíš tuhé)
2. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočívat
3. Odpočinuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na velmi tenkou placku, tak 1 mm silnou, pomoučenou z každé strany ji přehneme do středu, obě poloviny pak znovu přeložíme do středu a nakonec na sebe obě poloviny přeložíme, nakrájíme 1 cm silné nudle
4. Nakrájené nudle necháme lehce oschnout, pak je uvaříme doměkka ve vroucí osolené vodě, scedíme, okapané, ještě horké posypte mákem a cukrem smíchaným v poměru 1:
15. Jednotlivé porce na talířích přeléváme rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy