REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Novohradský vepřový plátek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky podušeného vepřového bůčku přelité šťávou s lečem a žampiony.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
750 gvepřového bůčku s kostí
250 gkonzervovaného leča
250 gpitné vody
150 gsmetany 12 %
150 gcibule
100 gžampionů
25 ghladké mouky
10 gmleté sladké papriky
tuk
sůl

Postup:

1. Opláchnutý a kostí zbavený vepřový bůček nakrájíme na silnější plátky, maso mírně naklepeme, okořeníme pepřem a osolíme
2. Na dobře rozehřátém tuku plátky z obou stran opečeme, pak maso vytáhneme, vyskládáme do pekáče a na tuku od masa osmahneme oloupanou, na plátky pokrájenou cibuli
3. K cibuli přidáme mletou papriku, zeleninové lečo, směs zamícháme a nalijeme na maso na pekáči
4. V troubě vyhřáté na 200 °C vše dusíme doměkka, v polovině dušení přilijeme do pokrmu zbylou vodu a smetanu rozšlehanou s prosátou moukou téměř doměkka
5. Nakonec zamícháme k masu na plátky pokrájené žampiony, vše dosolíme, okořeníme pepřem a dopečeme doměkka.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme vařené brambory, dušenou rýži nebo těstoviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy