REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nové brambory vařené v páře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nové brambory můžeme vařit také v páře. Jde o úsporný a šetrný způsob jejich přípravy, u kterého uchováme vitamíny, které by se při klasickém vaření brambor ve vodě dostaly do vody. Podobným způsobem se může uvařit i brokolice, květák, mrkev, celer, ale i jiné druhy zeleniny.


Ingredience:
1 kgbrambor
1 lžičkakmínu
1 snítkalibečku
voda
sůl
pařáček na knedlíky

Postup:

1. Nové brambory oškrábeme škrabkou nebo nožem (u nových brambor je slupka opravdu tenká a dobře jde dolů i kartáčkem nebo novou drátěnkou na nádobí)
2. Oloupané brambory nakrájíme na kousky
3. Do hrnce nalijeme 2-3 cm vody, do vody nasypeme lžičku kmínu, pak do něj postavíme klasický pařák na knedlíky a narovnáme brambory, ty osolíme navrch dáme snítku libečku, přiklopíme pokličkou
4. Připravený hrnec postavíme na zdroj tepla a když voda začne vřít ztlumíme zdroj na polovinu a zvolna vaříme pod pokličkou podle velikosti nakrájených kousků 8-10 minut, kmín ve vodě a snítka libečku brambory krásně provoní a zůstanou v nich všechny cenné látky
5. Po uvaření teplé brambory servírujeme jako přílohu.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy