Jednoduché a chutné. Recept nám poslala paní Maruš.
Ingredience:
1 kg | nových (raných) brambor |
2 ks | cibule |
1 lžička | kmínu |
zelená petrželka | |
olej | |
sůl | |
kefír nebo podmáslí |
Postup:
1. Nové brambory oškrábeme, omyjeme větší překrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody spolu s kmínem
3. Než se nám uvaří tak si na oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli do které po odstavení ze sporáku zamícháme nasekanou zelenou petrželku
4. Jakmile jsou brambory uvařené, slijeme z nich vodu a promícháme je s připravenou cibulí.
– Podáváme s vychlazeným kefírem nebo podmáslím. Osobně do tohoto jídla používám raději nať z obyčejné petržele než kudrnku, ta je tvrdší a jakoby škrábe v krku. Ale záleží na vlastní oblibě.
Poznámka:P.S od paní Maruš: Toto je chutné a pokud se nepoužije moc tuku pod cibuli tak i dietní jídlo Jsou-li brambory na vlastní zahradě i levné jídlo a patří k mým oblíbeným. Brambory ty já můžu.