REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nové brambory s cibulí a petrželkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduché a chutné. Recept nám poslala paní Maruš.


Ingredience:
1 kgnových (raných) brambor
2 kscibule
1 lžičkakmínu
zelená petrželka
olej
sůl
kefír nebo podmáslí

Postup:

1. Nové brambory oškrábeme, omyjeme větší překrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody spolu s kmínem
3. Než se nám uvaří tak si na oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli do které po odstavení ze sporáku zamícháme nasekanou zelenou petrželku
4. Jakmile jsou brambory uvařené, slijeme z nich vodu a promícháme je s připravenou cibulí.

Doporučení:

– Podáváme s vychlazeným kefírem nebo podmáslím. Osobně do tohoto jídla používám raději nať z obyčejné petržele než kudrnku, ta je tvrdší a jakoby škrábe v krku. Ale záleží na vlastní oblibě.

Poznámka:

P.S od paní Maruš: Toto je chutné a pokud se nepoužije moc tuku pod cibuli tak i dietní jídlo Jsou-li brambory na vlastní zahradě i levné jídlo a patří k mým oblíbeným. Brambory ty já můžu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy