Podušený špenát spolu s uzeným lososem, servírovaný s uvařenými bramborovými noky.
Ingredience:
1/2 kg | bramborových noků |
400 g | mraženého listového špenátu |
100 g | uzeného lososa |
30 g | másla |
2 ks | stroužků česneku |
1/2 ks | cibule |
250 ml | smetany na vaření |
sůl |
Postup:
1. V pánvi na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme rozmražený vymačkaný špenát, oloupané prolisované stroužky česneku a zhruba 3 minuty dusíme
3. Přilijeme smetanu, osolíme a prohřejeme, pak sundáme z tepla a přidáme na kousky pokrájeného lososa
4. Noky uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, potom je scedíme a podáváme přelité špenátovou omáčkou s lososem.
Hotové noky dostante koupit v supermarketu v regálu s těstovinami nebo v chladicím boxu v blízkosti hotových jídel.